YanMenu

27
Nis

Mert Akışkan'da TİS görüşmeleri anlaşma ile sonlandı.

MERT AKIŞKAN İŞYERİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ANLAŞMA İLE SONA ERDİ.


Sendikamızın İstanbul 1 No’lu şubesinin örgütlü olduğu Mert Akışkan Gücü işyerinde 2023 – 2025 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 04.09.2023(bugün) tarihinde işyerinde yapılan görüşme neticesinde anlaşma ile sona erdi. Yapılan toplu iş sözleşmesi üyelerimizin onayı ve memnuniyetiyle imzalandı.

İmzalanan Toplu iş sözleşmesi ile;
1. altı ay için %95 ücret zammı sağlanmıştır.
2. altı ay enflasyon
3. ve 4. Altı aylar enflasyon +8 puan oranında ücret artışı olacaktır.

Ödemelerin Net ücret üzerinden gerçekleştiği işyerinde, ortalama işçi ücretleri :
ücret + İkramiye + yakacak ücreti 30.300 TL’ye yükselmiştir.

Sosyal ödeme ve ödeneklerde ortalama artış %122 seviyesindedir. Ayrıca sosyal ödeme ve ödenekler ücret zamları ile birlikte 6’şar aylık dönemlerde zamlanacaktır.
Sermaye ve siyasi iktidar işbirliği ile son dönemde ülkemizin en büyük ve karlılığı yüksek sanayi kuruluşunda çalışan işçilerin ücretleri gerçek olmayan enflasyon rakamları eliyle düşürüldü. İşçilere sefalet ücreti dayatıldı.

Memurların zam oranları yine toplu iş sözleşmesi ile yakın zamanda belirlendi. Memurlara dayatılan ücret zamları ilk altı ay için %15, ikinci altı ay için %10 ve 3. Altı ayında %6 ve 4. Altı ayında %5. Memurlarda işçiler gibi sefalet ücretine mahkum edildi.
Emekli aylıklarına sözde yapılan zamlar ise hepimizin malumu. Emekliye reva görülen aylık ise 7.500 TL.
Bunun haricinde KDV’den ÖTV’ye vergiler, yüksek gıda enflasyonu ve fahiş bir şekilde artan kiralar ile alım gücümüz günden güne erimeye , yaşam şartlarımız her gün kötüleşmeye devam ediyor.

Sendikamız üyesi metal işçileri vahşi kapitalist ekonomik politikalara karşı gereken mücadeleyi sergiliyor.
Mert Akışkan Gücü işçilerinin göstermiş olduğu kararlılık sefalet ücreti dayatmalarını boşa çıkarmıştır.
Yapılan sözleşmenin başta Mert Akışkan Gücü işçilerine, tüm metal işçilerine ve işçi sınıfımıza hayırlı olmasını dileriz.