YanMenu

27
Nis

İzmir GATES İşçileri 8 Mart'ta GREVDE!

Gün, mücadele ve dayanışmayı yükseltme günü; gün, grev günüdür!

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki Ege Serbest Bölgesi’nde bulunan ABD sermayeli GATES ENDÜSTRİYEL METAL KAUÇUK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. işletmesinde, Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler, toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, yarın saat 11.00’de greve çıkacak.


Kadın işçilerin çoğunlukta olduğu bu işyerinde üyelerimiz, tam da kadınların uluslararası mücadele günü olan 8 Mart’ta grev pankartını asacak. Konfederasyonumuz DİSK’in Genel Başkan Yardımcısı ve sendikamızın Genel Başkanı Özkan Atar ile Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, Gates işçileriyle birlikte grev alanında bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Sendikamız ile GATES işvereni arasında 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için görüşmeler, 27 Eylül 2023’te başladı. İşverenle yapılan beş görüşmede, ücret ve sosyal haklara ilişkin maddelerde anlaşma sağlanamadı. İşkolumuzda 150 bini aşkın metal işçisinin sözleşmesi çok yakın bir zamanda sonuçlanmışken GATES işvereninin çok daha düşük ücretleri ve kabul edilemez koşulları dayatması, görüşmelerin tıkanmasına neden oldu. Arabuluculuk sürecinde de ilerleme kaydedilememesi üzerine, Genel Yönetim Kurulumuz 6 Şubat’ta, 8 Mart’ta uygulamaya koymak üzere grev kararı aldı.

23 Şubat’ta grev kararını fabrikanın kapısına coşkuyla asan üyelerimiz, sonrasında fabrikada gerçekleştirdikleri eylem ve yürüyüşlerle de toplu sözleşme talepleri için mücadele kararlılığını açık ve net şekilde ortaya koydu.

Sendikamız bu işyerinde, işverenin yetki itirazı nedeniyle üç yıla yakın bir zamanda örgütlenmiş ve toplu sözleşme yetkisini almıştır. Bu işyerinde 350 üyemiz bulunmaktadır.

GATES işçileri, en temel hakları için, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli bir düzende, insanca koşullarda çalışmak için mücadele ediyorlar.

Toplu iş sözleşmesinin masada bitmesi yönündeki çabalarımızı görmezden gelen GATES işvereni, yeni bir mücadeleyle GREV boylarında tanışmış olacaktır.

Birleşik Metal-İş olarak tüm sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve emekten yana güçleri, hakkı olanı almak için üretimden gelen güçlerini kullanan GATES işçileriyle dayanışmaya çağırıyoruz.

GATES işçilerinin mücadelesinin başarıya ulaşacağına inancımız tamdır. Yolumuz açık olsun.

 ........................................................................................

Tarih:  8 Mart CUMA

Saat: 11.00

Adres: GATES Endüstriyel Metal Kauçuk San. ve Ticaret A.Ş.

Ege Serbest Bölgesi, Zafer Sb Mh., Yalçın Yolu

Gaziemir/İZMİR

                

Birleşik Metal-İş

Genel Yönetim Kurulu