YanMenu

29
Nis

MESS Dayatmalarına Karşı DÜZCE’de alanlardayız

Metal İşçisi Mücadeleyi Büyütüyor


MESS Dayatmalarına Karşı DÜZCE’de alanlardayız

Metal İşçileri, 27 Aralık ÇARŞAMBA günü saat DÜZCE MERKEZ (DURMAZLAR Karşısı) önünde buluşarak Merkez yöneticilerimiz, emek örgütü temsilcilerinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Sendikamız Genel Başkanı Özkan ATAR; Düzce Merkez’de düzenlenen basın açıklamasında; “Asgari ücret komisyonu başta işçi örgütleri olmak üzere bu sürece kendi görüşlerini ortaya koymak zorunda… Milyonlarca emekçinin geleceğini ilgilendiren, çoluk çocuğunun nafakası Asgari ücret, bir kişin iki dudağı arasında olmaz. Biz sözümüzü hiçbir yerde esirgemeyiz” dedi.

Bizler metal işçileri olarak fabrikalarından, kent meydanlarına adalet talebimizi taşıyoruz. Milyonlarca işçiyi asgari ücrete mahkum eden, işçinin patrondan daha fazla vergi ödediği bu adaletsiz düzene teslim olmayacağımızı haykırıyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok verginin alındığı, toplu pazarlıkla belirlenen insanca bir yaşam ücreti istiyoruz. Bizler metal işçileri olarak fabrikalarından, kent meydanlarına adalet talebimizi taşıyoruz. Milyonlarca işçiyi asgari ücrete mahkum eden, işçinin patrondan daha fazla vergi ödediği bu adaletsiz düzene teslim olmayacağımızı haykırıyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok verginin alındığı, toplu pazarlıkla belirlenen insanca bir yaşam ücreti istiyoruz.