Sendikamızın Genel Başkanı Özkan Atar ve beraberindeki heyet, örgütlü olduğumuz ISUZU işyerinde, ILO Türkiye Ofisi ve İsveç Büyükelçiliği’nin desteğiyle 8 Mart’ta başlatılan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Modeli” çalışmalarının kapanış toplantısına katıldı.
 

 
Fabrikada 1 Kasım’da gerçekleştirilen toplantıda ILO Türkiye Ofisi Direktörü Yasser Hassan ve uzmanları, İsveç Büyükelçiliği adına Ulusal Program Yöneticisi (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının İnsan Hakları Uzmanı) Selin Yaşamış, sendikamızın Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Eğitim Sekreteri Özcan Atmaca, ISUZU fabrikasının bağlı olduğu İstanbul 1 Nolu Şubemizin yöneticileri, işyeri temsilcilerimiz, üyelerimiz ile işveren ve işyeri yöneticileri yer aldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Özkan Atar, ISUZU’da ILO Türkiye Ofisi uzmanları ve İsveç Büyükelçiliği’nin katkılarıyla başlatılan çalışmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Sendikamızın uzun süredir, kadın-erkek eşitliği başta olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğüne dikkat çeken Atar, aktif bir Kadın Komisyonumuzun olduğunun, kadın işçilerin sendikamızda temsilini artırmak için tüzük önlemlerinin hayata geçirildiğinin, bu çabaların sonucunda temsilciliklerde ve karar mekanizmalarında yer alan kadınların sayısında önemli artışların yaşandığının altını çizdi.
 
Son genel kurulda, sendikamız bünyesinde bir Eşitlik Dairesi kurulması kararının alındığını da hatırlatan Atar, bu daireyle toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını daha kurumsal şekilde yürütmeyi hedeflediklerini ifade etti. Eşitliğe giden yolun uzun bir yol olduğunu, bu süreçte işverenler-işveren örgütleri ve işçi örgütleri olarak hepimizin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu söyleyen Atar, toplumda eşitlikçi bir bakışın ve dönüşümün sağlanması için yapılması gereken çok şey olduğunu vurguladı.
 
Genel Başkanımız, erkek egemen bir sektör olan metal sektöründe işverenlerin sektörü eşitlikçi bir şekilde dönüştürmek için gerekli adımları atmasının önemine dikkat çekerek, “Kadınlar için eşit, özgür ve şiddetten arındırılmış işyerleri ve yaşam sunmak için çabalamalıyız. Bu doğrultuda sendikamız, hem Kadın Komisyonu faaliyetleri hem de hazırladığı ‘İşyerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet ve Tacize Karşı Politika Belgeleriyle çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde sendikamızın 2017’de yayımlamış olduğu politika belgemizi güncelleyerek hem örgütümüzle hem de kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
 
Toplantının açılışında konuşan ISUZU Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ve ILO Türkiye Ofisi Direktörü Yasser Hassan da ISUZU’da yapılan çalışmaya dair değerlendirmelerde bulundu ve çalışma yaşamında eşitlikçi bir dönüşümün önemine dikkat çekti.
 
Toplantının ilerleyen bölümlerinde, işyeri baştemsilcimiz Ersin Yıldırım da söz alarak, yapılan çalışmayı değerlendirdi; başlatılan bu çalışmaların devam etmesi için hem destekçisi hem de takipçisi olacaklarını aktardı.
 
Toplantı, eşitliği geliştirme ekibi olarak seçilen üyelerimize ve işyeri çalışanlarına verilen plaketlerle son buldu.
 

Rakamlarla

  Asgari Ücret 

Brüt: 20.002,50 TL.

Net:  17.002,12 TL.

  SGK Prim Alt ve üst Sınırı 

Aylık kazanç alt sınırı:    20.002,50 TL  

Aylık kazanç üst sınırı: 150.018,90 TL

  Kıdem Tazminatı Tavanı 

  41.828,42 TL

  Gelir Vergi Oranları 

110.000 TL’ye kadar  % 15 
230.000 TL’nin 110.000 TL’si için 16.500, 
                                                 fazlası % 20 
870.000 TL’nin 230.000 TL’si için 40.500, 
                                                 fazlası % 27 
3.000.000 TL’nin 870.000 TL’si için 213.300,
                                                 fazlası % 35
3.000.000 TL’den fazlasının 3.000.000 TL’si için 958.800,
                                                 fazlası % 40
 

Genel Kurullardan

  • Anatüzük
  • Genel Kurul Kararları
  • Denetleme Kurulu ve Mali Müşavirlik Raporları
  • Çalışma Raporu
    • Kurullar ve Gündem
    • Dünya’da ve Türkiye’de Gelişmeler
    • Daire Faaliyetleri
      • Genel Başkanlık
      • Genel Sekreterlik
      • Mali Sekreterlik
      • Örgütlenme Sekreterliği
      • Eğitim Sekreterliği