3. Genç İşçiler Kurultayı coşkuyla sonuçlandı

Üçüncüsü gerçekleştirilen Genç İşçi Kurultayı’nda genç işçilerin sorunları ve talepleri üyelerimizin katkılarıyla ortaya kondu. 

3.GENÇ İŞÇİLER KURULTAYI COŞKUYLA SONUÇLANDI

Sendikamızın 28-29 Ekim 2022 tarihlerinde Gönen Kemal Türkler Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirdiği 3. Genç İşçiler Kurultayı sonuçlandı. Kurultaya 78 farklı fabrikadan gelen 110 sendika üyesi genç işçi katılım sağladı.

Büyük bir ilgiyle başlayan kurultay genç üyelerimizin coşkulu sloganlarıyla sona erdi. Kemal Türkler Eğitim ve Dinlenme Tesisleri gençlerimizin “İnadına sendika inadına DİSK”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, sloganlarıyla inledi.

DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun açış konuşması ile başlayan Kurultay iki gün sürdü.

Kurultayın birinci oturumunda sendikamız örgütlenme uzmanı Erhan Delioğlu “Genç İşçiler ve Sendika” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda ITUC PERC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcısı - DİSK Araştırma Uzmanı Zeynep Kandaz “Uluslararası Sendikal Hareket ve Genç İşçiler” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

İkinci oturumun son sunumu ise Doç.Dr. Serkan Öngel’in “Güncel Ekonomik Gelişmeler” başlıklı sunumu oldu. Her iki oturumda yapılan sunumların ardından kürsü genç işçilerdeydi, katılımcılar söz alarak görüşlerini belirtti.

Gün boyu devam eden 3. Gençlik Kurultayımızda Anayasal haklarını kullanarak sendikamızda örgütlenen ve toplu iş sözleşme hakları için aylardır iş, ekmek ve hak mücadelesi veren Betonstar, Asen Metal ve Mersen işçileriyle dayanışma mesajları iletildi.

Kurultay salonunda söz alan kadın işçiler kadına yönelik şiddete, tacize, kadın cinayetlerine ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yönelik tepkilerini dile getirdi ve kurultay salonunda kadın dayanışması sloganları atıldı.

Kurultay programı akşam Beril Devin ve grubunun coşkulu Müzik Dinletisiyle devam etti. 3. Genç İşçiler Kurultayı, 29 Ekim günü “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99. Yıldönümünde” Çanakkale Şehitlik ve tarihi yerlerin ziyaretiyle son buldu.

Üçüncüsü gerçekleştirilen Genç İşçi Kurultayı’nda genç işçilerin sorunları ve talepleri üyelerimizin katkılarıyla ortaya kondu. Kurultayımız genç işçilerin sendikal aidiyetini güçlendirecek, sendikal örgütlülüğü yaygınlaştıracak çalışmalara yön verecek bir zenginlikle tamamlanmıştır.

Sendikamız da özellikle gençlere yönelik eğitim, yayın ve toplantılarla bu potansiyelin en iyi şekilde harekete geçmesi için çalışmalarını yapmaya devam edecektir.

Genç üyelerimizle birlikte daha güçlü olan sendikamızla daha iyi bir geleceğe kavuşacağımıza inancımız tamdır.

Gençlik Gelecek, Gelecek Güzel Günler.