Eskişehir Entil, Hapalki ve Tarkon işçileri ANKARA’ya Yürüyor…

Eskişehir Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işçileri #Hakları için ANKARA’ya Yürüyor…

Eskişehir’de kurulu bulunan Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’da çalışan, ücret alacaklarını ve kıdem-ihbar tazminatlarını alamayan 500 işçinin mağduriyeti her geçen gün büyüyor.
Mağduriyetlerinin giderilmesi talebiyle başta İstanbul TMSF önü olmak üzere bir ayı aşkın süredir eylemler yapan, imza toplayan, bakanlara ve milletvekillerine mektuplar yazan sendikamız üyesi Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işçileri, seslerini duyurabilmek amacıyla 23 Ekim'de açlık grevine başladı.
Eskişehir Espark önünde direniş çadırı kuran işçiler, 24 Ekim Perşembe günü Genel Başkanımız Adnan SERDAROĞLU’nun da katılımıyla ANKARA’ya yürüyor….
Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
“Çalıştık, ücretimizi vermediler. Şirketleri büyüttük, geliştirdik, tazminatlarımızı gasp ettiler. Biz hakkımızı istiyoruz” talebiyle Siyasi iktidarın işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için sorumluluk alması ve sorunlarını çözümü için ANKARA yollarında….
Birleşik Metal-İş olarak tüm sendikaları, emekten yana güçleri; “Babalar #İşsiz, Çocuklar #Aç Kalmasın! Fabrikalar Kapanmasın!” sloganıyla yürüyüş başlattılar. işçilerin hak mücadelesinde dayanışmaya çağırıyoruz…