DİSK: "Kale Pratt&Whitney işçileri yalnız değildir!"

DİSK Yönetimi, 25 Şubat 2020 Salı günü saat 15.30'da Kale Pratt&Whitney işçilerini ziyaret ederek işçilerin karşı karşıya kaldıkları sendikal hak ihlalleriyle ilgili basın açıklaması yapacaklar...


KALE PRATT&WHİTNEY İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!

İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölge'de Türk Kale Grubu ile Amerikan Pratt&Whitney ortaklı ve ağırlıklı olarak F-35 savaş uçaklarının motor parçalarının üretildiği Kale Pratt&Whitney Uçak Motor Sanayi fabrikasında çalışan işçiler Birleşik Metal İş sendikamıza üye olduktan sonra işten çıkarıldı.

Kale Pratt&Whitney yönetimi, bir yandan sendika üyesi işçileri işten çıkarıyor, diğer taraftan sendikamızın yeterli çoğunluk sağlamasını önlemek için işyerine yeni işçi girişi yapıyor. Bu büyük adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yasa kural tanımazlığa karşı yasaları ve Anayasayı hatırlatmak için, #Direnİşçi metal işçileriyle dayanışmayı büyütmek için DİSK Yönetim Kurulu'nun katılımıyla bir ziyaret düzenlenecektir.

Birleşik Metal-İş sendikamıza üye oldukları için işten atılan ve direnişlerini sürdüren işçiler 25 Şubat 2020 Salı günü saat 15.30'da ziyaret edilecek ve işçilerin karşı karşıya kaldıkları sendikal hak ihlalleriyle ilgili basın açıklaması yapılacaktır.

Katılımınızı rica eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

Yer:     İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölge önü (Optimum AVM karşısı)
Tarih:  25 Şubat 2020 Salı (Yarın)
Saat:   15.30