Haz

HMS Makina'da anlaşma sağlandı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan, İzmir Şubemize bağlı HMS Makina işyerinde, greve saatler kala anlaşma sağlanmasının ardından, bugün Genel Başkanımız Özkan Atar, Genel Sekreterimiz Ali Çeltek ve şube yöneticilerimiz, fabrikayı ziyaret ederek, toplu iş sözleşmesinin ayrıntıları ve elde ettiğimiz kazanımlarla ilgili üyelerimizi bilgilendirdi.

HMS Makina’da 6 ay süren toplu pazarlık sürecinde anlaşma sağlanamamış, bunun üzerine sendikamız bugün (5 Haziran) greve çıkma kararı almıştı. İşverenin talebi üzerine dün (4 Haziran) sendikamız ile fabrika yönetimi arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Dün sabahın erken saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren görüşmelerin sonunda üyelerimizin taleplerinin önemli ölçüde karşılanması üzerine anlaşma tutanağı imzalandı.

Kazanan; aylardır direnen, sendikasına güvenen ve kararlı bir mücadele yürüten HMS Makina işçisi oldu.

Toplu iş sözleşmesinin HMS Makina işçilerine, sendikamıza ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyoruz.