Betonstar İşverenliği Sendikalaşan İşçilere Saldırmaktan Vazgeçmelidir

Betonstar İşverenliği Sendikalaşan İşçilere Saldırmaktan Derhal Vazgeçmelidir

• İzmir Torbalı’da kurulu, 250 işçinin çalıştığı BETONSTAR Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde işçiler sendikamıza üye oldu.
• Sendikalaşan işçiler tehdit ediliyor. Odalara çekilen işçilerden istifa etmeleri isteniyor. İşçiler ağır baskı altındalar.
Sendikaya üye olan işçilerden 40’ı işten atıldı. İşten atılan işçiler fabrikanın önünde sendikamızın İzmir Şube yöneticileri ile birlikte bu hukuksuzluğa karşı direniyor.
İzmir Torbalı’da kurulu, beton pompaları imalatı yapan BETONSTAR Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde çalışan işçiler sendikamıza üye oldular. Bir süredir yürüttüğümüz örgütlenme çalışması sonucu üyelikler başladı ve çok kısa bir süre içinde yasanın aradığı çoğunluk sağlandı. Sendikamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na işyerinde sendikanın yetkisinin belirlenmesi için başvuruda bulundu ve yetkimiz belgelendi.
Betonstar işçileri sendikaya üye olarak Anayasanın kendilerine tanıdığı temel hakkı kullandılar. Bu hak, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyet Devletinin altına imza attığı uluslararası sözleşmelerle de tanınmıştır. Bu konudaki Uluslararası Çalışma Örgütü ILO sözleşmeleri işverenler için de bağlayıcıdır.
Sendikaya üye olanların istifaya zorlanması, bir kısmının işten atılması kabul edilemez. Üyelerimize uygulanan baskı, Anayasanın ihlalidir. Şu anda Torbalı’daki fabrikada suç işlenmektedir. Sendika olarak, işçilere baskı uygulayan yöneticiler hakkında bilgi sahibiyiz. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz.
Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak ettikleri ücret ve iş ortamının sağlanması, hepsinden önemlisi Anayasamızın kendilerine tanıdığı temsil edilme hakkı için sendikamıza üye olan Betonstar işçilerinin sendikalaşma hakkına saygı gösterilmesini bekliyor, işyeri yönetimini sendikamızla görüşmeye davet ediyoruz.
Birleşik Metal-İş