YanMenu

19
Nis

Grevci BALDUR işçilerini ANKARA’ya uğurluyoruz…

22 Haziran Salı günü Genel Başkanımız Adnan SERDAROĞLU ile birlikte Grevci BALDUR işçilerini, Gebze Kent Meydanı’nda düzenlenecek basın açıklaması sonrası ANKARA’ya uğurluyoruz.

Kocaeli Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yüzde yüz İspanya sermayeli BALDUR SÜSPANSIYON Üretim Sanayi Ticaret AŞ işyerinde çalışan işçiler, çalışma koşullarını düzeltmek ve aşlarını büyütmek için 2016 yılında sendikamızda örgütlendi.

BALDUR işçileri, sırf anayasal haklarını kullandıkları için 5 yıldır sürdükleri mücadelede karşılaşmadıkları zorluk kalmadı.

BALDUR işçileri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalardaki haklarını kullanmak için 5 yıldır mücadele ediyor.

BALDUR işçileri, 25 Aralık 2020 sabahı “İş, ekmek ve hakları” için çıktıkları GREV’i 6. Aya girerken her türlü saldırı ve hukuksuzluğa göğüs gererek kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

Müşterileri arasında Mercedes, Volvo, MAN, Renault, Isuzu, Nissan gibi sermaye devleri bulunan BALDUR SÜSPANSIYON işvereni; işçileri köle gibi çalıştırmaya devam etmek istiyor.

DİSK Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan SERDAROĞLU ile birlikte Grevci BALDUR işçileri, 

22 Haziran SALI günü;

GEBZE Kent Meydanı’nda düzenlenecek basın açıklaması sonrası ANKARA’ya uğurluyoruz.

Ülkemizde yaşanan sendikal hak ihlallerinin muhatabı olan ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’yla yapılacak görüşmede, yaşadıkları hukuksuzlukları ve çözüm için taleplerini iletecekler.

Başta basın emekçileri olmak üzere demokratik kitle örgütleri ve emek dostlarını aralarında görmekten onur duyacaklar.

 

Tarih:            22 Haziran 2021-SALI günü

Saat:              08.30

Adres:           Gebze Kent Meydanı’nda basın açıklaması…

 

BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu