YanMenu

23
Nis

Manisa Termokar’da SUÇ İşleniyor!

Termokar işyerinde sendikal örgütlülüğümüzü kırmak için hukuksuz şekilde işten atılan ve ücretsiz izin dayatmasıyla karşı karşıya kalan üyelerimizle birlikte 27 Kasım Cuma günü, Genel Başkanımız Adnan SERDAROĞLU’nun da katılımı ile Manisa'da basın açıklaması yapılacaktır.

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde Bölgesi’nde faaliyet gösteren Termokar Isıtma, Soğutma ve Klima Sistemleri A.Ş. işçileri 19 Nisan 2018 tarihinde Sendikamızda örgütlendiler.

İşyerinde sendikasız ve kölelik koşullarında işçi çalıştırmaya alışan ve sendikal örgütlülüğe tahammül gösteremeyen işverenlik, o tarihden itibaren işten atma da dahil vb. işçiler üzerinde baskı uygulanmaya devam etti.

O dönem işten atılan üyelerimizin işe iade davaları yerel ve istinaf mahkemelerinde kazanıldı. Yargıtay’da devam ediyor.

Hani İşten Çıkarmak Yasaktı?
İktidarın pandemi döneminde işten atılmaların önlenmesi amacıyla çıkarıldığı iddia edilen yasa, şu anda tamamen işçilerin aleyhine döndü. İşverenler yasak dinlemiyor, işçiler tazminatsız işten atılıyor ya da ücretsiz izin uygulamasıyla karşı karşıya kalıyor. Bunun adı salgının fırsata çevrilmesidir.

Basına ve Kamuoyuna
Termokar Isıtma, Soğutma ve Klima Sistemleri A.Ş. işyerinde Sendikal örgütlülüğümüz kırmak için hukuksuz şekilde işten atılan ve ücretsiz izin dayatmasıyla karşı karşıya kalan üyelerimizle birlikte YARIN (27 Kasım CUMA) DİSK Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan SERDAROĞLU’nun yanı sıra merkez ve şube yöneticilerimizin katılımı ile Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda (Manolya Meydanı) Basın açıklaması yapılacaktır.

Basın açıklamamızda siz basın emekçilerini ve emek dostlarını aramızda görmek bizleri daha da güçlendirecektir.

Tarih: 27 Kasım CUMA
Saat: 16.30
Yer: Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı
(Manolya Meydanı)

BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu