YanMenu

20
Nis

Cem Bialetti'de grev başladı...

Kocaeli'de bulunan Cem Bialetti fabrikasında Sendikamız ile sürmekte olan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler bugün greve çıktı.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan ve mutfak eşyaları üreten Sendikamızın örgütlü olduğu ve 61 işçinin çalıştığı Cem Bialetti fabrikasında 11 Kasım 2020 günü başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde ve ardından arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamaması üzerine, Cem Bialetti işçileri bugün GREV'e çıktılar.
  
Aynı işyerinde, 2016 yılında da toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış ve greve çıkılmıştı. Son olarak 2019 yılı Mayıs ayında da yine greve çıkılmış ve Cem Bialetti işçilerinin talepleri 17 günlük grev sürecinin sonunda karşılanmıştı.
Sendikamızın toplu sözleşmeyi masada bitirme çabaları sonuçsuz kaldı. İşverenle dün yapılan görüşmelerden de sonuç alınamadı. İşveren, Cem Bialetti işçilerinin kabul edebileceği bir teklif vermedi.
Cem Bialetti işçilerinin ücret zammı talebi 6 aylık dönem için ikramiye dahil net 643 TL olup, yüzde 18,5 oranına denk gelmektedir.
İşveren tarafından ise, yıllık olarak ikramiye dahil net 514 TL’lik teklif verilmiştir ve bu miktar yüzde 14,78 oranına denk gelmektedir. Yıllık resmi enflasyon oranının yüzde 14,60 olarak gerçekleştiği bir dönemde teklif edilen ücret zammı sefalet koşullarında yaşamak ve reel ücret kayıplarının artması demektir. Böylesi bir teklifin kabul edilemeyeceği açıktır.
İşçilerin sürekli olarak yoksullaştığı, gelir kaybına uğradığı bir dönemde işveren oldukça düşük oranlı ücret zammı teklifleri yerine Cem Bialetti işçilerinin kabul edilebileceği bir ücret teklifi vermelidir. Aksi durumda, önceki yıllarda olduğu gibi Cem Bialetti işçileri, grevi haklarını alana kadar sürdürmekten çekinmeyeceklerdir.
 
Cem Bialetti fabrikası ile eş zamanlı İstanbul Bostancı’daki Merkez’ine de GREV pankartımız asıldı…