YanMenu

16
Nis

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

Kahraman ve cefakâr halkımızın destansı mücadelesinin fitilinin ateşlendiği günün yıl dönümündeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalist paylaşıma ve saltanata karşı Samsun’a çıktığı ve Milli Mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 100. Yılındayız; kutlu olsun


Emperyalizm, giderek yıpranmakta olan tek kutuplu dünya efendiliğini koruyabilmek için; dünyamız, bölgemiz ve ülkemizi topyekûn bir savaşa sürüklüyor. Ulusal kurtuluş savaşlarıyla belirlenmiş sınırların, kazanımların tehdit altında olduğu günlerden geçiyoruz.
Milli mücadeleyle belirlenmiş; hukukun üstünlüğüne, seçme seçilme hakkına, laikliğe, en temel değerlerimize kast ediliyor. İktidar ve sermaye kendi yarattığı bataklıktan çıkabilmek için, siyasi istikrarsızlığın ve krizin bedelini emekçilerin sırtına yükleyerek, emeğin cumhuriyet tarihi boyunca edindiği tüm kazanımları ortadan kaldırmaya çalışıyor. 

Biz emekçiler için 19 Mayıs 1919, Cumhuriyet devrimine giden yoldaki amansız mücadeleyi hatırladığımız, hafızamızı yenilediğimiz gündür. Bizim için 19 Mayıs devrimle kazanılmış değerlerimizi savunma kararlılığını pekiştirdiğimiz gündür. 19 Mayıs ulusun egemenliğinin, eşitliğin, bağımsızlığın, demokrasinin, emeğin bayrağını daha ileriye taşıyabilme kimliğini, azmini, cesaretini bize veren günün adıdır.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.


Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, yazı