Taşeron Sendikaya üye olmaya zorlanan MKS'de bilgilendirme toplantısı

2018 Mayıs ayında örgütlenme çalışmasını yaparak çoğunluk tespitini istediğimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca çoğunluk tespitini sendikamıza gönderilen MKS Transformatör Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde, işveren, işçilere baskısını her geçen gün arttırarak devam ettiriyor.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar, yürüyen insanlar, kalabalık ve açık hava

Önce işçilerin yasal ve Anayasal hakkına saygı göstermeyerek, yetkisiz mahkemeye dava açarak süreyi uzatmaya gitti. Mahkeme 9 ay sonraya gün verdi 9 ayın sonunda yetkili mahkemeye gönderme kararı aldı ve hala dosya yetkili mahkemeye ulaşmamış.

Diğer taraftan işveren sürekli işçiler üzerinde istifa baskısı yaparak işçileri sendikadan istifaya zorladı. Bazı üyelerimizi istifa etmedikleri için tazminatsız işten çıkarttı. Bu baskılardan sonuç alamayan işveren işyerine üretimin içine taşeron sokarak, üyelerimizi zorla taşerona geçirip, oradan taşeron sendika Çelik-İş Sendikasına üye olmaları için zorlamaya başladı.
Çelik iş sendikasına üye olmayana zam vermiyor, maaşlarını zamanında ödemeyerek baskı altına alıyor.

Biz Birleşik Metal-İş sendikası olarak, iş kolumuzda daha önceki dönmelerde bu tür olaylarla karşı karşıya kalıyorduk. Ama bunu başka bir sendika yapıyordu, Çelik-İş'in bizim bölgemizde bu şekilde işçinin örgütlenmesinde işverenle birlikte hareket ettiğine ilk kez şahit oluyoruz.

MKS ve BBS de işverenlerle işbirliği yaparak işçilerin örgütlenmesini engellemeye çalışan Çelik-İş Sendikasının bu tutumunu kınıyor, bir an önce bu tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz ve gerçek bir sendika gibi davranmasını bekliyoruz. Birleşik Metal İş Sendikası olarak bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.  MKS işçilerinin bu haklı taleplerinin sonuna kadar takipçisi olacağız.

Fotoğraflar