Ne mutlu bize ki bütün halkımızı bir arada kılan bayramlarımız var

Değerli çalışanlar
Sevgili üyelerimiz

Halkımızın çok geniş bir kesiminin büyük zorluklar ve acılar yaşadığı bir dönemde bayrama giriyoruz. Ekonomik sorunlarla, barınma, beslenme, sağlık, sosyal güvenlik, eğitim sorunlarıyla bin bir güçlük içinde mücadele etmek zorunda kalan insanlarımız bu defa da felakete dönüşen depremin enkazı altında bırakıldı. İşimiz, ekmeğimiz ve vicdanımız binlerce insanımızla birlikte enkaz altında kaldı.    

Kaderimizi sermaye için örgütlenmiş iktidarın ellerine bırakmamamız gerektiğini bir defa daha gördük.

Halk egemenliğine karşı kurulan tek adam rejiminin, sosyal devletin ortadan kaldırılmasının ne büyük felaketlere yol açacağını acı deneyimle bir defa daha yaşadık. Daha çok kazanmak uğruna imara uygun olmayan alanlara, yönetmelikleri hiçe sayarak binalar yaptılar.

Yere göğe sığdıramadıkları teknolojik gelişme masallarına rağmen enkazlar altında bize seslenen insanlarımızı çıkaramadık. Neo-liberal düzenin topluma zarardan başka hiçbir şey getirmeyeceğini tekrar tekrar gördük. Her hastalığı salgına, her doğal afeti felakete götüren bu rejim altında artık yaşamak istemiyoruz.

Diğer taraftan sermayenin kâr hırsına karşı halkımızın ve toplum yararlı örgütlerimizin depremden etkilenenler için nasıl seferber olduğunu ve dayanışma duygusunu da gördük.

Bize güzel yarınları müjdeleyen de emekçi halkımızın bu birlik ve dayanışma duygusu oldu.

Biliyoruz ki; birlikte ağlayıp, birlikte gülmeyi başarabilen halklar yenilmezler.

Halk örgütlülüğünün hayati önemde olduğunu yeniden ve yeniden hatırladık.

İnsanımızın ve toplumumuzun dayanışma kültürüne, Türkiye işçi sınıfının, DİSK ve Birleşik Metal-İş Sendikasının onlarca yıllık mücadele deneyimine güveniyoruz.

Ve ne mutlu bize ki bütün halkımızı bir arada kılan bayramlarımız var diyoruz.

Küslerin barıştığı, yüreklerimize su serpen ortak günlerimiz var.

Emekçi halkımızın bu ortak aklıyla, emek düşmanı sermaye iktidarını bitirecek ve baharın en güzel günlerine hep birlikte yürüyeceğiz.

Bu düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerle kutlar, size, ailenize ve ülkemize esenlikler getirmesini dileriz.

 

GENEL YÖNETİM KURULU