Metal İşçileri gözaltında....

İşten atılan, anayasal hakları çiğnenen işçilerin sesini bunca zamandır duymayan vali, işçiler yürümeye kalkınca yasak koydu, polis şiddeti devreye girdi... 

Sendikamızın örgütlendiği Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarında tazminatsız işten çıkarılan ve ücretsiz izne yollanan üyelerimiz seslerini duyurmak için Sendikamızın öncülüğünde Ankara’ya yürüme kararı aldı.

24 Kasım Salı Sabahı Gebze Şube önünde buluşan üyelerimiz, Ankara’da Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ziyareti ile yürüyüşü sonlandıracaklardı.

Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu'nun açıklamasının ardından, polis müdahale ederek işçileri küçük bir alana sıkıştırdı ve gözaltılara başladı.. Bu arada darp edilen yöneticilerimiz , işçiler ve dayanışmaya gelen emek dostları oturma eylemine başladılar. Gözaltındakilerin serbest bırakılması ve yürüyüşe izin verilmesi için, vardiyalardan çıkan metal işçileri de şubeye doğru gelmeye başladı.

Ve polis sert bir saldırı ile, şube önündeki herkesi tek tek gözaltına aldı...

BASINA VE KAMUOYUNA

HAKLARINI ARAYAN SYSTEMAİR HSK, ÖZER ELEKTRİK VE BALDUR İŞÇİLERİNİ ANKARA’YA UĞURLUYORUZ
SystemairHSK, Özer Elektrik ve Baldur Süspansiyon fabrikalarında sendikalaştıkları için cezalandırılıp tazminatsız olarak işten atılan ve ücretsiz izine çıkarılan üyelerimizin hakları için bugün Gebze’den Ankara’ya başlattığı yürüyüş polis saldırısıyla engellendi.
İktidar bir kez daha fabrikalarda bir yandan salgın koşullarıyla mücadele eden bir yandan da patronların saldırılarına direnen işçilerin hak arama mücadelesine tahammülü olmadığını göstermiştir. Bugün gerçekleştirilen saldırıda Sendikamızın merkez ve şube yöneticileri, işyeri temsilcileri, metal işçileri, dost sendikaların ve siyasi partilerin temsilcilerinin de içinde bulunduğu 109 kişi gözaltına alındı.
Pandemi gerekçesiyle yürüyüşümüzü engelleyen Valilik, emniyet güçlerinin pandemi kurallarını ihlal ederek sendika şube binamızı abluka altına almasına ve polisin sert müdahalesine göz yummuştur.
Tüm ülke kamuoyu bugün Gebze’de yaşanan polis şiddetinin tanığı olmuştur. Kocaeli Valiliği’nin talimatıyla metal işçilerine yapılan saldırıyı hukuki zemine taşıyacağız ve bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız.
SystemAir Hsk, Özer Elektrik ve Baldur Süspansiyon’daki üyelerimizin ücretsiz izin dayatmasına karşı aylardır sürdürdüğü mücadelesini ve taleplerini tüm kararlılığımızla duyurmaya devam edeceğiz. Metal işçilerinin sesinin kısılmasına izin vermeyeceğiz.
Ankara’da Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na planladığımız yürüyüşü 25 Kasım Salı günü direnişçi fabrikalardan katılacak 20 üyemizle gerçekleştireceğiz.
Yarın Ankara’ya doğru yürüyüşe geçecek metal işçilerini uğurlamak üzere tüm dostlarımızı Gebze Şubemizin önüne davet ediyoruz.
Yürüyüş başlangıç tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba
Saat: 10.00
Yürüyüş başlangıcı: Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube binası önü
GEBZE ŞUBESİ
Osman Yılmaz Mh. Atatürk Cd. Kirmane Apt. No.:48 Kat:4
Gebze - KOCAELİ
Tel: 0262 641 1387