30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Anadolu’nun ve Rumeli’nin, yani bu vatan topraklarının emperyalist güçler tarafından işgal edilip baştan aşağıya tarumar edilmek istendiği o karanlık günlerden kurtuluşa doğru giden yolda atılan en büyük adımın gerçekleştiği 30 Ağustos Zafer Bayramını 97. yılında coşkuyla kutluyoruz.

“Ya istiklal ya ölüm” şiarıyla başlayan bu büyük zaferin vatan topraklarından söküp attığı emperyalist güçler bugün bir başka kılıkta ve farklı bir zırha bürünmüş olarak aynı fütursuzluk ve gözü dönmüş halde bu toprakları talan etme çabası içindedirler.

Bu ülkenin dağına, taşına, toprağına, suyuna göz dikip bir ucuz emek cenneti vaadiyle gelerek insanını yok edercesine emekçisini sömüren anlayış, aynı işgal günlerinde olduğu gibi işini kolaylaştıran işbirlikçilerinden aldığı güçle giderek saldırganlaşırken, 30 Ağustos ve devamında gelen günlerin sayesinde tanıştığımız Cumhuriyet, bağımsızlık ve demokrasi gibi kavramların önemini şimdi çok daha iyi anlamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle bugünleri borçlu olduğumuz 30 Ağustos Zafer bayramınızı kutluyor, işçi sınıfı olarak her türlü sömürüye karşı bağımsızlık, özgürlük, Cumhuriyet ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yazı