YanMenu

19
Nis

Mata işçileri Ankara'ya yürüyor.

Mata Otomotiv işçileri 27 Mart Pazartesi günü Ankara’ya yürüyecek, Satera Elektrik işçileri 30 Mart Perşembe günü Cengiz Holding önünde çadır kuracak.

Basına ve Kamuoyuna

Sendikamız MATA OTOMOTIV ve SATERA ELEKTRIK işçilerinin mücadelesini büyütüyor

  • Metal işçileri sendikasızlaştırma ve işten çıkarmaya karşı mücadele ediyor
  • Sendikamız üyesi Mata Otomotiv işçileri 27 Mart Pazartesi günü Ankara’ya yürüyecek
  • Sendikamıza üye olduğu için işten atılan Satera Elektrik işçileri 30 Mart Perşembe günü Cengiz Holding önünde çadır kuracak

Sendikamızın Satera Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Mata Otomotiv’de sürdürdüğü eylemleri büyüterek sürdürüyoruz…

Bugün (24.03.2023) Cengiz Holding binasının önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında Cengiz ve Kolin ortaklığı olan Satera işverenine, işçilerin örgütlenme hakkına müdahaleden vazgeçmesi, atılan işçilerin işe geri alınması ve sendikamız ile toplu iş sözleşmesi müzakerelerine başlaması için 30 Mart Perşembe gününe kadar süre verdik.

İşverenin bu çağrıya uymaması durumunda ise fabrika önünde devam eden direnişimizi, Cengiz Holding önüne taşıyacağımızı ve direniş çadırımızı burada kuracağımızı da deklare ettik.

Buradan değerli basına, kamuoyuna ve emekten yana olan dostlarımıza tekrar duyuruyoruz. İşverenin çağrımıza kulak asmaması durumunda, sizleri 30 Mart Perşembe günü

Altunizade Kısıklı Cad. No:37 Üsküdar/İSTANBUL adresinde yer alan

Cengiz Holding önünde direniş çadırımızı hep birlikte kurmaya davet ediyoruz.

MATA OTOMOTIV IŞÇILERI ANKARA’YA YÜRÜYECEK

Öte yandan Mata Otomotiv’de sürdürdüğümüz direnişimiz ise 26. gününde ilk günkü coşkusuyla devam ediyor. Mata Otomotiv işçileri de seslerini daha da yükseltmek ve taleplerini siyasi partilere ve bakanlıklara bildirmek için Ankara’ya yürüyüşe geçiyor.

Bu doğrultuda işten atılan 600 işçi ve sendikamızın yöneticileri,

27 Mart Pazartesi günü saat 07.00’da İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest bölgesi önünde toplanmaya başlayacak ve

Saat 10.00’da Ankara yürüyüşünü başlatacaklardır.

Mata işçilerinin insanca çalışma koşulları ve ek zam talebiyle başlattıkları direnişleri, bir ekmek ve onur kavgasına dönüştü. Değerli basın mensuplarını ve tüm kamuoyunu bu onurlu direnişte bizlere destek vermeye davet ediyoruz.

Adres: Istanbul Endustri ve Ticaret Serbest Bölgesi Orjin Cad. 34957 Tuzla / Istanbul

BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu