YanMenu

24
Nis

Farplas bünyesindeki çoğunluk sağlanan şirketlerde yetki başvurularını yapıyoruz.

Son bir hafta içinde, Farplas ve bağlı şirketlerden yüzlerce işçi sendikamıza üye oldu. Bugün itibariyle işletme bünyesindeki şirketlerde yasal olarak yetki aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Çoğunluk sağlanan şirketlerde yetki başvurularını yapıyoruz.

FARPLAS ve BAĞLI ŞİRKETLERDE
BİRLEŞİK METAL-İŞ YETKİ BAŞVURULARINI YAPIYOR
• Farplas ve bağlı şirketlerde çalışan yüzlerce işçi Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldu.
• Sendikamız işyerindeki şirketlerde yetki aşamasına geldi. Bakanlığa başvurular yapılıyor.
• İşyerinde baskı sürüyor. Baskıya rağmen işçiler sendikasız ya da işverenin dayatacağı bir başka sendika ile çözüme HAYIR diyor.
Kocaeli Çayırova’da FARPLAS OTOMOTİV işçileri, bir süredir sendikamızla birlikte örgütlenme çalışması yürütmekteydi. Son bir hafta içinde, Farplas ve bağlı şirketlerden yüzlerce işçi sendikamıza üye oldu.
Böylece pek çok bağlı şirket ile aynı lokasyonda faaliyet yürüten Farplas’ta, sendikalaşmaya yönelik büyük engel aşılmış oldu. Bugün itibariyle işletme bünyesindeki şirketlerde yasal olarak yetki aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Çoğunluk sağlanan şirketlerde yetki başvurularını yapıyoruz. Bu sabah fabrikanın önünde vardiya değişimi sırasında yaptığımız açıklamayla üyelerimize bu müjdeyi verdik. Artık Farplas Otomotiv’de çalışan işçilerin sendikası var.
Geçtiğimiz hafta çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hayat pahalılığına ezilmeyecek bir ücret için tepkilerini gösteren Farplast işçileri, taleplerinin karşılanması için iş bırakmıştı. Bir gün boyunca üretimin durduğu fabrikada işveren, sorunları çözeceğini ve sendika ile görüşeceğini duyurmuştu. Sendikamız da bu süre boyunca Farplas işçilerinin yanındaydı, onlara güç verdi.
Farplas işçilerinin talepleri çok net: İşçiler şimdi kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor. Taleplerinin sendika ile karşılanmasını istiyor. Sendikasız çözümü reddediyorlar ve kendilerinin tercih etmediği başka sendikaların devreye sokulmasını istemiyorlar.
Farplas işçileri Birleşik Metal-İş’e güveniyor, Birleşik Metal-İş tarafından temsil edilmek istiyor.
Sendikamız Anayasal hakkını kullanan Farplas işçilerini yalnız bırakmayacaktır. İşletmede yıllardır süren sendikasız çalışmaya son veriyoruz. Artık geri dönüş yok. Farplas işçileri kazanacak.
BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu