YanMenu

19
Nis

Baldur Grevi sona erdi.

281 Gün Süren Grevde; Direnen İşçiler Kazandı

Kocaeli Çayırova ilçesinde kurulu İspanyol sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında 25 Aralık 2020 tarihinde başlayan grevimiz grevci üyelerimizin talepleri ve onayları doğrultusunda 04.10.2021 tarihi itibariyle varılan anlaşma ile sona erdi.
Yapılan anlaşma sonucu, halen grevi sürdüren 22 üyemiz ihbar, kıdem, birikmiş izin ve sendikal tazminat tutarında ek 12 maaş tazminat alacak. Grev sırasında hukuksuz biçimde işte çıkarılan 16 üyemiz ise aynı şekilde ihbar, kıdem ve açılmış işe iade davaları sonucu alacakları en yüksek tazminat tutarı olan 4+12 maaş ödeme alacak. Üyelerimizin tüm alacakları toplu sözleşme taslağımızdaki ücret artışı üzerinden hesaplandı.
281 gün süren grevde pek çok zorlukla mücadele ettik. İşverenin grev kırıcılığı ve hukuk tanımazlığına, yerel ve merkezi idarenin çıkardığı engeller eklendi. Tüm zorluklara rağmen Baldur grevi sendikal mücadelede büyük bir kararlılık ve dayanışma örneği oldu.
Üyelerimizin grevi sonlandıran anlaşma ile haklarını almış olmalarına karşın, yürütülen mücadelenin toplu iş sözleşmesinin imzalanması ve işyerine sendikanın girmesiyle sonuçlanmamış olması en büyük üzüntümüzdür.
281 gün süren grev boyunca Baldur işçileriyle dayanışma gösteren başta DİSK Yönetim Kurulu olmak üzere tüm dostlarımıza, örgütlü olduğumuz fabrikalardaki üye ve temsilcilerimize, Gebze Sendikalar Birliği’ne, diğer tüm kardeş sendikalarımıza, grevin uluslararası kamuoyuna taşınmasında bize destek olan uluslararası sendikal merkezlere, emekten yana siyasi parti, dernek ve kuruluşlara, mücadelemizi kamuoyuna duyuran yerel ve ulusal basınımıza teşekkür ediyoruz.
Baldur grevi, mücadele tarihimizdeki yerini alacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Birleşik Metal-İş
Genel Yönetim Kurulu