Grevci BALDUR işçileri, İspanya Konsolosluğu'na gidiyor..

Genel Başkanımız Adnan SERDAROĞLU ile birlikte Baldur işçileri 26 Mayıs Çarşamba günü; İstanbul İspanya Konsolosluğu’nda bir görüşme gerçekleştirecek ve görüşme sonrası konsolosluk önünde basın açıklaması düzenlenecektir.

Grevci BALDUR işçileri, GREV’in 157. Günü’nde İstanbul’da, İspanya Konsolosluğu Önünde…

Kocaeli Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yüzde yüz İspanya sermayeli BALDUR SÜSPANSIYON Üretim Sanayi Ticaret AŞ fabrikasında çalışan ve sendikamızda örgütlenerek insanca çalışma koşulları ve aşlarını büyütmek isteyen işçilerin yaklaşık 5 yıldır sürdükleri mücadelede karşılaşmadıkları zorluk kalmadı.
Öncülük eden işçiler işten atıldı ama işçiler boyun eğmediler, fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçtiler. İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle bir sonuç alınamadı.
İşverenin mücadeleyi kırmak için GREV oylaması talebine karşı; işyerinde yapılan oylamada çalışanların büyük çoğunluğu greve "EVET" dedi.
25 Aralık Cuma sabahı greve çıktıkları ilk gün, işverenin grev kırıcılığı girişimine karşı duran 4 işçi ve şube başkanımız gözaltına alınmıştı.
Sendikamız grev kırıcılığı yapıldığı gerekçesiyle fabrikaya dava açtı. Kocaeli 5. İş Mahkemesi üretimin engellenmesi, mal giriş çıkışının durdurulması ve grevci işçilerin yerine işe alınan işçilerin çalıştırılmamasına karar verdi. Kararın ardından ilk iş Baldur'da grev gözcülerinin fabrikayı görmesini engellemek için çekilen çim çitleri söküldü.
Müşterileri arasında Mercedes, Volvo, MAN, Renault, Isuzu, Nissan gibi sermaye devleri bulunan BALDUR SÜSPANSIYON işvereni; işçileri köle gibi çalıştırmaya devam etmek istiyor.
Baldur işçisi “İş, ekmek ve hakları” için başlattığı mücadeleyi her türlü saldırı ve hukuksuzluğa göğüs gererek kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.
Türkiye’de işverenler işçilerin Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınmış olan sendika hakkını bir türlü kabullenememişlerdir. Türkiye’de sendikal haklar varmış gibi oyunu, demokrasi varmış gibi oyununun bir bölümü olarak sahnelenmektedir.
DİSK Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Adnan SERDAROĞLU ile birlikte Baldur işçileri 26 Mayıs Çarşamba günü; İstanbul İspanya Konsolosluğu’nda bir görüşme gerçekleştirecek ve görüşme sonrası konsolosluk önünde basın açıklaması düzenlenecektir.
27 Mayıs Perşembe günü ise; Gebze’de fabrika önünden Ankara’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’ya yürüyüş başlayacaktır.
Başta basın emekçileri olmak üzere emek dostlarını aramızda görmekten onur duyacağız.
Tarih: 26 Mayıs 2021, Çarşamba günü
Saat: 12.00