YanMenu

19
Nis

Metal Fabrikalarında COVİD-19 Gerçeği / Basın Toplantısına Çağrı

20 Kasım Cuma günü, ögütlü olduğumuz işyerlerinde yaşanan Covid-19 gerçeğini, İstanbul Tabipler Odası ile birlikte düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Basın Toplantısına Çağrı
Metal Fabrikalarında COVİD-19 Gerçeği

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını hızla yayılıyor. Fabrikalar, işyerleri salgının en hızla yayıldığı toplu alanlar. Hükümetin ne pahasına olursa olsun çarkların dönmesinden yana izlediği tutum, işçileri bulaşa açık, ölümle yüz yüze bırakıyor. Ekonomik destekten yoksun işçiler salgından ölmek ile açlıktan ölmek arasında tercih yapmak zorunda kalıyor.

Sendikamız salgının başından beri örgütlü olduğumuz fabrikalarda süreci takip etmekte ve salgınla ilgili verileri toplamaktadır. Elimizdeki veriler, çalışma hayatında yaşanan vahim tabloyu gözler önüne sermektedir. Gerçekler, siyasi iktidar tarafından kamuoyuna yapılmakta olan açıklamalardan çok daha ağır ve kaygı vericidir.

Bu nedenle, sendikamız örgütlü olduğumuz işyerlerinde yaşanan Covid-19 gerçeğini, İstanbul Tabipler Odası ile birlikte düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tarih: 20 Kasım 2020
Saat: 13.00
Yer: İstanbul Tabipler Odası

Türkocağı Caddesi No:9 Kat: 4 Cağaloğlu/İstanbul

BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu