YanMenu

20
Nis

1 mayıs, 1 mayıs işçinin, emekçinin bayramı

1 Mayıs “Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü'nde, DİSK Genel Merkezi’nden Taksim Ânıtı önüne çelenk bırakmak için yürümek isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu yönetici ve üyeleri polis saldırısıyla karşılaştı


Basına ve Kamuoyuna
1 Mayıs “Birlik, Dayanışma ve Mücadele Gününde, DİSK Genel Merkezi’nden Taksim Ânıtı önüne çelenk bırakmak için yürümek isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu yönetici ve üyeleri polis saldırısıyla karşılaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu ÇERKEZOĞLU, DİSK Genel Sekreteri Adnan SERDAROĞLU ve DİSK’e bağlı sendikaların yöneticilerinin de içinde bulunduğu çok sayıda kişi DİSK Genel Merkezi önünden gözaltına alındı. Koronovirüs salgını nedeniyle, sosyal mesafe dâhil her türlü sağlık ve güvenlik önlemi alınarak yapılmak istenen yürüyüşe, salgın bahane edilerek yapılan polis müdahalesi ve gözaltı asla kabul edilemez.
Tek adam yönetimi ve AKP iktidarı içinden geçtiğimiz bu salgın günlerinde, halkımızın ve emekçilerin en temel ihtiyaçlarını, yaşam hakkını hiçe saymaya devam ediyor. Sade emekçiler faturalarını, ev kiralarını, kredi kartı borçlarını temel sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını karşılayamazken; aymaz iktidar işçileri ücretsiz izin adı altında 1170 TL gibi insanlık dışı ücretle yaşamaya mahkûm edecek maddeyi içeren torba yasayı çıkarmaktan geri durmuyor. İşçiye, emekçiye, sendikalara, emekten yana demokratik kitle örgütü ve siyasi partilere, hatta kendisine oy verenlerinde içinde bulunduğu milyonlarca insanın sesine kulaklarını kapıyor, büyük sermayenin çıkarına yasalar çıkarıyor. Siyasi iktidar salgına karşı insanlarımızı korumak şöyle dursun, emeğe ve halk sağlığına zararlıdır.
Salgın koşullarında çarklar dönsün diye yaşamsal risk altında fabrikalarda ve birçok işyerinde işçiler çalışmaya devam ederken, tüm sağlık önlemlerinin alınmasına rağmen işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramında, Taksim’e yürümesi yasaklanması ve yürümek isteyenlere acımasızca saldırılarak gözaltına alınması kabul edilemez.
Emeğin, yoksulların, salgınla mücadele edebilecek kaynaklara erişemeyen yurttaşların sesini 1 Mayıs alanına taşımak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna yapılan polis saldırısı siyasi iktidarın demokrasinin zerresine dahi tahammül gösteremediğinin ispatıdır. Siyasi iktidarın, emek düşmanlığının, halk düşmanlığının ispatıdır. Bu saldırı DİSK’e üye on binlerce işçiye ve bütün emekçilere yapılmıştır. Taksim 1 Mayıs alanıdır. Salgın bahane edilerek yapılan bu saldırı ve gözaltı AKP’nin iktidarı süresince Taksim’e yürümek isteyen işçilere yaptığı saldırılarının devamıdır.
Bu saldırı kınıyor, gözaltındaki yönetici ve dostlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.
Gözaltılar serbest bırakılsın!
Yaşasın 1 Mayıs!
Taksim 1 Mayıs Alanıdır!
1 Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür!

BİRLEŞİK METAL-İŞ
Genel Yönetim Kurulu