YanMenu

19
Nis

“Kavgamızda yaşıyor”

Unutulmaz işçi önderi, konfederasyonumuz #DİSK'in kurucusu ve ilk genel başkanı Sendikamızın onursal genel başkanı, #KemalTürkler'i katledilişinin 39. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.


22 Temmuz 1980 tarihinden, bir suikast sonucunda katledilen DİSK ve Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Kemal Türkler’in anmasında sık sık "Kemal Türkler Ölümsüzdür", "Kemal Türkler Ölmedi Kavgamızda Yaşıyor" , "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" vb. sloganlar atıldı.

Saygı duruşunun ardından Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan söz aldı. Konuşmasında,  "Bir anma günü hüzünlü bir gün olsa da sizinle buluşmaktan mutluyum. Umutluyuz. Umudumuzu yitirmiyoruz. Birlik ve dayanışma içinde Kemal Türkler’in kızı olarak birlikte yol alalım diyorum. Hepinizin önünde babamı saygı ile anıyorum’’ dedi.

Anmada ikinci konuşmayı Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu yaptı. Genel Başkanımız, "Bugün Kemal Türkler’in bedenini ortadan kaldırmış olsalar da biz onun sınıf ve kitle sendikacılığı mirasını taşıyoruz. Onun ilkeleri bugün metal işçilerinin ilkeleridir. Onun yaktığı meşale ışığında işçiler, bugün mücadelelerini sürdürüyor. Bugün Kemal Türkler’in meşalesini söndürmeye çalışıyorlar. Ama biz sınıf ve kitle sendikacılığından vazgeçmiyoruz. Örgütlenme çalışmalarımızın önüne türlü engeller konuluyor, Toplu iş sözleşmesi baskılanıyor, grevler yasaklanıyor. Ama biz bunları tanımıyoruz, metal işçileri mücadelelerini sürdürüyor. Umudumuzu kaybetmiyoruz, umudumuzu yeşertiyoruz. Bize bırakmış olduğun sınıf ve kitle sendikacılığı mirasını omuzlarımızda onurla, gururla taşıyoruz.’’ dedi.

Genel Başkanımız konuşmasını mücadele çağrısı ve Nazım Hikmet’in şiiri ile bitirdi:  "Dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet" 

Genel Başkanımızın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu KemalTürkler’in 1977 yılında #DİSK’in 10. Kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmadan alıntı ile sözlerine başladı. Arzu Çerkezoğlu, "İşçi sınıfının tüm haklarının gasp edildiği bugünlerde, tarih işçi sınıfını görevine çağırıyor. Bugün bizler baskıya, zorbalığa karşı omuz omuza mücadele etmeliyiz ve yeni bir gelecek kurmalıyız. Zamanın akışını hızlandırmalıyız. Daha çok çalışmalıyız. Büyük kavgaya hazır olduğumuzu Kemal Türkler’in önünde bir kez daha ilan ediyoruz" sözlerini sarf etti.

Anma; mezarlığa karanfillerin bırakılması ve sloganlar son buldu.