YanMenu

20
May

İzmir PURMO’da Haklarımız için GREV’deyiz!

Yaklaşık 100 üyemizin bulunduğu Purmo Group Turkey Ticaret ve Sanayi AŞ ile sendikamız arasında, 01/01/2024 – 31/12/2025 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ücret, sosyal ödeme ve ödeneklerle ilgili maddelerde anlaşma sağlanamaması üzerine, bugün (08 Mayıs 2024) itibarıyla grevimizi başlatıyoruz.


09 Ocak’ta başlayan müzakere sürecinde sendikamızın toplu iş sözleşmesini masada bitirme çabaları sonuçsuz kalmış; üyelerimizle yaptığımız değerlendirmelerin sonucunda, işverenin verdiği teklifin Purmo işçilerinin taleplerini karşılamaktan uzak olduğu ortak görüşüne varılarak, greve çıkma kararı alınmıştır.

İzmir Kemalpaşa’da kurulu Purmo Group işyeri sendikamızın 2007 yılında beri örgütlü olduğu; Finlandiya sermayeli, dünya genelinde 21 ülkede 3 binden fazla çalışanı olan, birçok ülkeye ihracat yapan uluslararası bir şirkettir.

Sendikamız, bu yılın başında imzalanan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi başta olmak üzere, yurdun dört bir yanında imzaladığı başarılı toplu iş sözleşmeleriyle metal işçilerinin yaşadığı kayıpları bir nebze olsun telafi edecek önemli kazanımlar elde etti. Purmo işçilerini de enflasyona ezdirmeyecek bir toplu sözleşme taslağı hazırladık. Teklifimizde işçilerin mevcut ücretlerine birinci altı ay için yüzde 120 zam yapılmasını önerdik.

Purmo işverenleri ise sendikamıza işçilerin en temel ihtiyaçlarını karşılamaya bile yetmeyecek, aldatıcı enflasyon rakamlarının dahi altında kalan bir ücret teklifi verdi.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik tablo, işçiler için yaşamı her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Hükümetin kemer sıkma diye adlandırdığı, işverenlerin de dört elle sarıldığı ekonomik politikalar neticesinde yaşadığımız sıkıntılar günbegün katlanarak artıyor.

Purmo işverenin teklif ettiği zam oranlarıyla da kayıplarımızı telafi etmemiz mümkün görünmüyor. Gelinen noktada, işverenler bize grev silahımızı kullanmaktan başka çare bırakmıyor.

İşçilerin sürekli olarak yoksullaştığı, gelir kaybına uğradığı bir dönemde işveren oldukça düşük oranlı ücret zammı teklifleri yerine Purmo işçilerinin kabul edilebileceği bir ücret teklifi vermelidir.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası olarak bundan tam 2 ay önce Ege Serbest Bölgesi’nde 12 gün süren ve önemli bir zaferle taçlandırdığımız Gates grevimizi gerçekleştirdik. Bugün de Kemalpaşa’da Purmo işvereninin, üyelerimizin beklentilerini ve taleplerini karşılamayan toplu sözleşme teklifine karşı grev pankartımızı coşkuyla asıyoruz.

Bugün başlattığımız grevimiz, taleplerimiz karşılanana kadar devam edecek.  Tüm sınıf dostlarımızı Purmo işçilerinin haklı mücadelesiyle, grevimizle dayanışmaya çağırıyoruz.

BİZ KAZANACAĞIZ!

BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI
GENEL YÖNETİM KURULU