YanMenu

25
Nis

MESS'le üçüncü görüşmeler yapıldı

MESS’le sürdürülmekte olan Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji, Schneider Elektrik, ABB Power Grids ve Arıtaş Kriyojenik işyerlerinin 2020-2022 dönemine yönelik toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncüsü 23 ve 26 Kasım 2020 tarihlerinde MESS Merkez Ofisi’nde yapıldı.

23 Kasım günü ABB Power Grids ve Arıtaş Kriyojenik işyerlerinin; 26 Kasım günü de Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji, Schneider Elektrik işyerlerinin görüşmeleri gerçekleştirildi.

Bu toplantılarda, çeşitli idari maddelerin yanı sıra pandemi sürecinde yaşanan sorunlara yönelik madde tekliflerimiz ile, toplumsal cinsiyet maddesi ve buna bağlı çeşitli maddeler görüşüldü. Görüşmelerde, pandemi sürecinde yaşanan sorunlara yönelik madde tekliflerimiz kabul edilmeyip maddeler ertelenirken toplumsal cinsiyet bağlamında 4 maddeye yönelik MESS tarafından karşı teklif verildi.
Bir sonraki toplantı ABB Power ve Arıtaş Kriyojenik 17 Aralık ve Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji, Schneider Elektrik işyerleri için ise 15 Aralık’ta yapılacak. Bu toplantıda, ücret ve sosyal haklar başta olmak üzere, parasal maddelerin görüşülmesi bekleniyor.
Görüşmeler, 5 işletmeye bağlı 15 fabrikadan yaklaşık 1900 işçiyi kapsıyor.